INHOUSE d.o.o. - Panonska 1a, 9231 Beltinci - tel. 08 205 70 24
V podjetju Inhouse pripisujemo varnosti vaših osebnih podatkov izjemno pomembnost. Našo spletno stran lahko obiščete brez posredovanja svojih osebnih podatkov. Podatke potrebujemo le, če želite koristiti katero od posebnih storitev. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov vam posreduje informacije o tem, katere podatke zbiramo, kako z njimi ravnamo in jih hranimo ter s kakšnim namenom.

Shranitev podatkov za dostop

Vsakič, ko vstopite na eno izmed naših spletnih strani, se podatki za dostop shranijo v dnevniško datoteko na strežniku. Ti podatki vsebujejo IP naslov, datum in čas zahteve po datoteki, ime zahtevane datoteke, imena datotek, s katerih je poslana zahteva, količina prenesenih podatkov in status dostopa, opis spletnega brskalnika in operacijskega sistema in ime vašega ponudnika internetnih storitev. Ti podatki se zbirajo iz tehničnih razlogov. Analizirajo se zgolj v statistične namene in brez ozira na osebo.

Piškotki

Če obiščete Inhouse spletno stran in imate pri tem v svojem brskalniku vklopljene piškotke, to smatramo kot znak, da želite v najboljši možni meri izkoristiti naše spletno mesto, ter da se strinjate z uporabo piškotkov in drugih tehnologij, kot je tukaj opisano. Več informacij o uporabi piškotkov in nastavitvah brskalnika, ki so potrebne za izklop, izbris ali ogled piškotkov, najdete spodaj.

Piškotek je majhna datoteka, ki jo prenesemo na vaš računalnik ali pripravo, ko prvič obiščete našo spletno stran. To našemu sistemu omogoči, da prepozna vašo pripravo, ko nas ponovno obiščete in vam ponudi funkcije in vsebine, ki so oblikovane posebej za vas.

Piškotki so zelo koristni, saj zagotavljajo uporabniku prijazno izkušnjo, če redno obiskuje določeno stran. Pod pogojem, da uporabljate isto pripravo in isti brskalnik, lahko piškotki shranijo vaše nastavitve (npr. vašo nakupovalno košarico), nam pa posredujejo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran, kar omogoča hitrejši prikaz vsebin v skladu z vašimi interesi in potrebami. Z uporabo ustreznega programa za ovrednotenje,  lahko izvajamo statistične analize in diagnoze, ki nam pomagajo izboljšati vsebine na našem spletnem mestu kot tudi naše proizvode in storitve. Piškotki, uporabljeni za naše spletne strani zbirajo izključno anonimne podatke, ki ne kažejo identitete posameznega uporabnika.

Poleg tega pa piškotke kontrolirate SAMI. V ta namen lahko uporabite nastavitve brskalnika. Tako lahko na primer piškotke izbrišete, sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete le določen tip piškotkov ali pa nastavite, da dobite obvestilo vsakič, ko spletna stran namerava shraniti piškotek. Postopek za nadzor in izbris piškotkov se lahko razlikuje v odvisnosti od uporabljenega brskalnika. Več informacij o tem najdete s pomočjo funkcije pomoči v vašem brskalniku.

Piškotki seje

S temi piškotki shranjujemo podatke v okviru posamezne seje brskanja. Brez tovrstnih piškotkov delovanje spletne strani ni mogoče. Piškotki se uničijo, ko zaprete okno brskalnika. Če se ne strinjate z uporabo tovrstnih piškotkov, vas prosimo, da spletno stran zapustite ali izklopite sprejem piškotov v spletnem brskalniku.

Spletni trendi

Na našem spletnem mestu za zbiranje in shranjevanje podatkov v tržne namena in za optimiranje ponudbe uporabljamo tehnologijo ponudnika Webtrends Inc. Ti podatki predstavljajo osnovo za izdelavo uporabniških profilov pod psevdonimom, pa tudi piškotki se lahko uporabljajo v ta namen. Podatki, zbrani s tehnologijo Webtrends, se ne uporabljajo za identifikacijo uporabnika spletnega mesta in se ne povezujejo z osebnimi podatki imetnika psevdonima, razen če slednji to izrecno dovoljuje.

Osebni podatki (naročila, povpraševanja, zahteve po informacijah)

Da lahko zagotovimo storitev, ki jo želite, npr. sprejemanje naročil, odgovarjanje na povpraševanja ali pošiljanje informacij (glasilo, informacije o proizvodu, obvestila o poslovnih dogodkih itd.), potrebujemo vaše osebne podatke, kot so ime, naslov, telefonska številka, elektronski naslov itd. Te podatke zbiramo le kolikor je potrebno, da vam lahko zagotovimo zahtevano storitev. Lahko se zgodi, da moramo vaše podatke posredovati podjetjem, s katerimi sodelujemo pri izvrševanju storitev (npr. transportne službe). Vaših podatkov ne obdelujemo in ne uporabljamo za svetovanje, oglaševanje ali tržne raziskave in jih ne posredujemo tretjim osebam, razen če nam to izrecno dovolite.

Če ste se registrirali za prejemanje rednih informacij o posodobitvah, lahko svojo registracijo ob vsakem času prekličete telefonsko, pisno ali preko elektronske pošte.

Ko odprete elektronski dopis, ki smo vam ga poslali, ali kliknete na navedeno povezavo v njem, se to zabeleži preko našega spletnega strežnika (datum, čas, elektronski naslov) za vodenje interne statistike. Ti podatki pa niso povezani z vašim osebnim uporabniškim profilom.

Google Analytics (spletna analiza/sledenje)

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analize družbe Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnih mest. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih zberejo piškotki, se praviloma prenesejo v enega od Googlovih strežnikov v ZDA in tam shranijo. V primeru vklopa anonimizacije naslova IP na tem spletnem mestu v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah podpisnicah sporazuma v evropskem gospodarskem prostoru Google skrajša naslov IP. Le izjemoma se v strežnik družbe Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se skrajša tam. Po naročilu upravitelja tega spletnega mesta Google te informacije uporablja za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu in izpolnjevanje drugih storitev za upravitelja spletnega mesta, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Naslov IP, pridobljen iz vašega brskalnika s strani storitve Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite prek ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Če prek spodnje povezave (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, lahko poleg tega preprečite tudi snemanje podatkov o vaši uporabi spletnega mesta, ki jih zberejo piškotki (vključno z vašim naslovom IP) in obdelavo teh podatkov s strani družbe Google.

Podrobnejše informacije o pogojih uporabe in varovanju podatkov najdete na spletnem mestu http://www.google.com/analytics/terms/gb.html in http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/. Na tem spletnem mestu je bila storitev Google Analytics razširjena s kodo »gat._anonymizeIp();« za omogočanje anonimnega zbiranja naslovov IP (t.i. maskiranje IP).

Google Analytics uporabljamo tudi za vrednotenje podatkov iz storitve AdWords in piškotkov Double Click v statistične namene. To funkcijo lahko izklopite v upravitelju nastavitev za oglase (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en).